No Limit Borås

Borås No Limit Street Art Festival: 2014 - 2015 - 2017 - 2020 

En blogg med enbart bilder från gatukonstfestivalerna i den gamla textilstaden Borås. 
Klicka på detta inlägg för att läsa hela texten.

Visionären, eldsjälen och tillika graffitimålaren Shai Dahan var den inflyttade boråsare som ville förändra stadsbilden med hjälp av gatukonst. Under de tre första festivalerna så var det Shai som var curator och som tillsammans med två duktiga personer från Borås.com ledde projekten. Många internationellt kända gatukonstnärer kom till vår lilla stad och skapade fantastiska konstverk. No Limit Borås började bli ett begrepp.  

Tack vare mitt fotointresse och viljan att lyfta fram en positivare bild av Borås, så blev jag också delaktig under de första tre festivalerna. Det genom att flitigt sprida bilderna (främst på Instagram) och använda relevanta hashtaggar. Mitt intresse för gatukonst växte allt eftersom. Mycket tack vare Shai, Stina och Anders som generöst delade med sig av sin tid och kunskap. Träffade och pratade också med många vänliga konstnärer som hade tålamod med mina och alla andras frågor. 

2020 var året då festivalen förändrades. Personerna som tidigare hade lett projekten hade lämnat organisationen och istället kallades konstnärskollektivet Artscape in som medarrangör. 
Sverige och världen drabbades av Covidpandemin och beslutet att bjuda in bara inhemska gatumålare kändes självklart när det fanns så mycket reserestriktioner. 
Så 2020 blev: No Limit Borås - The Artscape Edition. Det bestämdes också att alla verken skulle uppföras i en och samma stadsdel, nämligen Norrby.

Foto & Admin: Barbro Danninger


Kommentarer

Populära inlägg